Maakt het leven leuker!

Yoga en meditatie

StartdatumLocatieTijdAantal
lessen
TermijnenTotaalprijs
Er zijn geen data gevonden voor deze cursus. Neem contact op met CurZus&Zo wanneer de cursus of workshop weer van start gaat.
De cursus Yoga en Meditatie bestaat uit een uur Dru-yoga en een half uur meditatie. Iedereen kan (leren) mediteren. Het enige dat nodig is, is nieuwsgierigheid naar of interesse in meditatie.

Dru-yoga wordt ook wel yoga van het hart genoemd en gaat uit van oefeningen in zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Hierdoor is het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier om stress te verminderen. Dru-yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Het is goed voor lichaam en geest, bevordert je innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve levenshouding. Je hoeft niet lenig te zijn om aan de lessen mee te kunnen doen. Met medische klachten wordt rekening gehouden zodat de lessen laagdrempelig zijn.

Dru staat voor het stille punt
De meditatietechnieken helpen je om in balans te komen. Meditatie kan zowel kalmte brengen als energie geven. Maar bovenal laat meditatie je die stille plek in jezelf vinden, waar je diepe rust kunt ervaren. Deze meditatietechnieken zijn door iedereen te leren en worden rustig opgebouwd. Ook hierbij kan iedereen op eigen niveau en in eigen tempo mee doen.

De kracht in jezelf
Yoga en meditatie liggen heel dicht bij elkaar en worden gebruikt als aanvulling op elkaar. De yogahoudingen krijgen meer betekenis als ze worden aangevuld met meditatie en de persoonlijke ervaring verdiept zich. Deze workshops staan in het teken van die verbintenis. We doen oefeningen om de kracht en energie van het lichaam te leren voelen. Vanuit onder andere stilte, balans, zelfvertrouwen en het evenwicht die je helpen ervaren hoe het voelt om in je kracht te staan. Ook doen we oefeningen die zijn gericht op de ademhaling waarna de stap naar een diepere rust en een gevoel van balans met behulp van meditatie gemakkelijker te maken is.

Docent
Dorine van der Gaag is op 19-jarige leeftijd begonnen met yoga. Zij voltooide de opleidingen voor Dru-yoga docent, Dru-zwangerschapsyoga en Dru-meditatie docent. Daarnaast volgt ze regelmatig masterclasses en workshops om steeds weer bij te leren en nieuwe inspiratie op te doen. Op deze manier blijven haar lessen afwisselend en verdiepend. Dorine verzorgt al vele jaren yoga en meditatie lessen voor CurZus&Zo.