Maakt het leven leuker!

EHBO aan baby’s en kinderen

StartdatumTypeLocatieTijdAantal
lessen
Totaalprijs
Er zijn geen data gevonden voor deze cursus. Neem contact op met CurZus&Zo wanneer de cursus of workshop weer van start gaat.
Kinderen zijn nieuwsgierig en willen zoveel mogelijk van de wereld ontdekken. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Met de cursus EHBO aan baby’s en kinderen van het Rode Kruis, helpen wij ouders en andere mensen die kinderen verzorgen, om adequaat te handelen in geval van nood. Want soms is een kusje op de zere plek niet genoeg.

Wat leer je?

De basiscursus EHBO aan baby’s en kinderen van het Rode Kruis is een praktische cursus van 7,5 uur. Je leert hoe jij eerste hulp kunt verlenen aan baby’s en kinderen, reanimeren en omgaan met de AED. Er wordt geoefend met speciale baby- en kinderpoppen.

Tijdens de cursus behandelen we onder andere: baby- en kinderreanimatie, behandeling verslikking, verdrinking, bewustzijnsstoornissen, hersenschudding, vergiftiging, verzorgen van wonden, brandwonden en bijen- en wespensteken.  Je hebt geen medische kennis nodig om de cursus te kunnen volgen. Na het met goed resultaat volgen van de cursus, ontvang je een geregistreerd Rode Kruis-certificaat. De lessen worden gegeven door een ervaren Rode Kruis-EHBO-instructeur.

EHBO van het Rode Kruis

Ieder jaar worden er herhalingscursussen georganiseerd voor mensen die de basiscursus hebben gevolgd. Je kan daarmee jouw 'EHBO aan baby's en kinderen' kennis opfrissen en de geldigheid van jouw certificaat verlengen. Het certificaat is 2 jaar geldig en door de Nederlandse overheid goedgekeurd voor kinderopvang-medewerkers en gastouders. Heb je een Oranje Kruis certificaat, maar wil je een herhalingscursus volgen van het Rode Kruis? Dit is geen enkel probleem. Je kunt met een Oranje Kruis certificaat instromen bij het Rode Kruis.

Tip: wist je dat veel zorgverzekeraars onze Rode Kruis-EHBO aan baby's en kinderen-cursus vergoeden? Veel zorgverzekeraars vinden preventie belangrijk voor hun verzekerden. Voorkomen is immers beter dan genezen! De vergoeding kan zelfs oplopen tot 100%!

BHV cursus

In aanvulling op de EHBO cursus bieden wij ook de cursus ‘Brand, Communicatie en Ontruiming’. Samen zijn deze cursussen een complete basishulpverleningscursus voor bedrijven, ook voor de kinderopvang. Meer weten? Bel naar 010 2518988 of stuur een e-mail naar info@curzusenzo.nl