Maakt het leven leuker!

EHBO basis

StartdatumLocatieTijdAantal
lessen
Totaalprijs
Er zijn geen data gevonden voor deze cursus. Neem contact op met CurZus&Zo wanneer de cursus of workshop weer van start gaat.
Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand? Of als iemand zich verslikt in een stukje vlees? Of als iemand een bloedende wond heeft? Maak het verschil voor de veiligheid van jezelf en de mensen om je heen. Doe de cursus EHBO-basis van het Rode Kruis en leer de basiscompetenties van het verlenen van eerste hulp en reanimatie.

Wat leer je?
Tijdens de cursus EHBO-basis leer je de belangrijkste EHBO- en reanimatievaardigheden.

Je leert de toestand van het slachtoffer te beoordelen. Je kunt eerste hulp verlenen aan een slachtoffer met bewusteloosheid, verslikking, een huidwond, bloeding, brandwond, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en bij een hartstilstand. Je leert om een bewusteloos slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen en om hartmassage, mond-op-mondbeademing en de AED (automatische externe defibrillator) toe te passen.

Kortom, na deze cursus heb je de vaardigheden in huis om levens te redden!

Voor wie?
De cursus is voor iedereen van 12 jaar en ouder. Na het met goed resultaat volgen van de cursus, ontvang je een geregistreerd Rode Kruis-certificaat dat 2 jaar geldig is.

Vergoeding zorgverzekering!
Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van deze cursus, soms wel tot 100%.