Maakt het leven leuker!

Pilates

StartdatumLocatieTijdAantal
lessen
TermijnenTotaalprijs
Er zijn geen data gevonden voor deze cursus. Neem contact op met CurZus&Zo wanneer de cursus of workshop weer van start gaat.
Pilates is voor iedereen toegankelijk en draagt bij aan een gezond en goed gevormd lichaam. Het is een uitgebalanceerde vorm van bewegen, die het lijf sterk en soepel maakt.

Wat leer je?
Bij Pilates wordt het hele lichaam getraind maar vooral de kern, de streek van de ribben tot aan het bekken. De bewegingsvorm is gericht op het krachtig en flexibel maken van de wervelkolom en de spieren rond de heupen, het verhogen van het lichaamsbewustzijn. En bovenal het verbeteren van de houding.

Het accent ligt op een samenspel van inspanning èn ontspanning van spieren, waardoor stress en vermoeidheid afnemen. Er is veel aandacht voor ademhaling en bewegen gebeurt in eigen tempo, dus niet per se op de maat van de muziek.

Docent
Ellyn Petimesas geeft sinds 2005 voor CurZus&Zo op diverse locaties Pilates. Hij was als bewegingsdocent verbonden aan de DAPA, een musicalopleiding in Zoetermeer en werkte voor de Pilates Company in Amsterdam. Hij is persoonlijk opgeleid door Debbie Jenner, de fitnesspionier die Pilates naar Nederland bracht en de oprichter van de Pilates Company. Ook heeft hij workshops gevolgd bij Chivo. Chivo is een kennisinstituut voor vitaliteit, dat functioneel en veilig trainen vooropstelt.