Maakt het leven leuker!

Aquarelleren

StartdatumLocatieTijdAantal
lessen
TermijnenTotaalprijs
Startdatum:
12 mrt 2018
maandag
Locatie:
Cursuscentrum CurZus&Zo
Rotterdam
Tijd:
19:30 - 21:30
Aantal lessen:
10
Termijnen:
2 x € 82,75
Totaalprijs:
€ 165,50
Inschrijven
Het schilderen met aquarelverf is een spannende en vaak verrassende bezigheid. Aquarelverf geeft een transparante en frisse uitstraling. Om mooie resultaten te krijgen moet je weten hoe de verf en het water op het papier reageren. Dat leer en oefen je in deze cursus. Doe je mee?

Wat leer je?
De basis is het aanbrengen van de verschillende verflagen op papier. Voor een goed resultaat en prachtige, transparante, waterige tinten moet het schilderij tussen de wassingen door steeds even drogen. Kijk maar eens wat er gebeurt als je bijvoorbeeld verschillende penselen en meer of minder water gebruikt.

Veel mensen die aquarelleren, gebruiken het toeval in hun werk. Zij laten de waterverf vloeien waar die heen wil en bereiken daarmee prachtige effecten. Bij het drogen van natte plekken verschijnen soms scherpe randjes langs de omtrek. Dit komt, doordat het water aan de omtrek het eerst verdampt. Dit geeft een mooi resultaat, typerend in een aquarel.
Het schilderen met aquarelverf is heel geschikt voor het maken van een schilderij in korte tijd.

Wat heb je nodig?
De docent bespreekt tijdens de eerste les welke materialen aangeschaft moeten worden voor deze cursus.

Docent
Jan de Grauw (1939) is een reislustig beeldend kunstenaar en fotograaf, gespecialiseerd in portret- en modeltekenen, schilderen en fotograferen. Daarnaast schrijft hij gedichten en verhalen.
Zijn vrije werk is voornamelijk beïnvloed door zijn reizen naar West Afrika. Daarnaast heeft hij meer dan 40 jaar ervaring in het portretteren van mensen. Hij geeft les in zijn vakgebieden aan zowel professionals als amateurs in vele landen en publiceert over zijn werk. Hij woont en werkt in zijn geboortestad Rotterdam.