Maakt het leven leuker!

Schilderen met paletmes

StartdatumLocatieTijdAantal
lessen
Totaalprijs
Startdatum:
6 feb 2018
dinsdag
Locatie:
Cursuscentrum CurZus&Zo
Rotterdam
Tijd:
10:00 - 12:00
Aantal lessen:
3
Totaalprijs:
€ 64,50
Inschrijven
Een paletmes is gereedschap van de kunstschilder dat voor twee doeleinden wordt gebruikt. Voor het mengen van verf op het palet en voor het opbrengen van de verf op het doek. Deze schildertechniek wordt ook wel impasto genoemd.

Impasto
In deze workshop laten we de kwast liggen en gaan we aan de slag met het paletmes. Impasto, of pasteus schilderen wil zeggen dat de verf zeer dik wordt aangebracht voor veel textuur en structuur. Een schilder als Rembrandt gebruikte de impasto techniek al. Ook de modernere Cobra kunstenaars (zoals Karel Appel) gebruikten veel impasto.

Het spel van kleur, schaduw en beweging ontstaat tijdens het schilderen. Ze dagen elkaar uit en zoeken naar evenwicht of tegenwicht.

De workshop bestaat uit 3 lessen
Tijdens de eerste les wordt het schilderen met paletmes geoefend. Daarna maken de deelnemers een opzet voor een eigen schilderij. Deze wordt in de 2de en 3de les uitgewerkt. Er wordt geschilderd met acrylverf.

Docent Kees de Jong studeerde van 1973 tot 1978 aan de Koninklijke academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf 1985 is hij werkzaam als zelfstandig kunstenaar in Capelle aan den IJssel. Hij geeft korte workshops in speciale technieken en over specifieke bekende kunstschilders, voor CurZus&Zo.

Deze website gebruikt cookies voor Google Analytics.

Meer informatie is beschikbaar in onze disclaimer.

OK