Maakt het leven leuker!

Tekenen en schilderen Plus

StartdatumLocatieTijdAantal
lessen
TermijnenTotaalprijs
Er zijn geen data gevonden voor deze cursus. Neem contact op met CurZus&Zo wanneer de cursus of workshop weer van start gaat.
Haal het beeldend talent in jezelf naar boven en maak de mooiste schilderijen! Leer diverse teken- en schildertechnieken en maak kennis met compositie, licht, donker, schaduw, kleurgebruik, opbouw en structuur.

Iedereen wordt op persoonlijk niveau begeleid. Er wordt rekening gehouden met voorkeuren en wensen ten aanzien van materiaal en techniek. Dit houdt in dat de docent indien gewenst opdrachten geeft, maar de cursist zelfstandig werkt in een techniek en onderwerp naar eigen keuze. Al doende leert men de materialen en technieken kennen.

Gevorderde cursisten, die de geboden technieken reeds beheersen, maar het wel prettig vinden om door een ervaren docent begeleid te worden, zijn ook van harte welkom. Je kunt zelfstandig aan een werkstuk werken. De docent helpt je waar nodig en voorziet je van advies.

Materiaal
Zelf meenemen: een oud bord voor de verf, oude theedoek en een goede kneedgum. Afhankelijk van de techniek en het materiaal waarmee je aan de slag wilt, zal de docent je informeren over wat je dient aan te schaffen en waar je dit het beste kunt kopen.

Docent
Sylvie Overheul heeft zich na haar studie aan de kunstacademie gespecialiseerd in met name in portretschilderen. Haar tekeningen en schilderijen knipogen naar het magisch realisme. De essentie van tekenen en schilderen ligt voor Sylvie in de expressie: ‘Het beeld moet communiceren met de toeschouwer’.