Maakt het leven leuker!
04 september 2017
CurZus&Zo is onderdeel van Stichting SWKGroep. De Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van de SWKGroep zijn verheugd om mee te delen dat per 1 september 2017 Edgar Kannekens is aangetreden als lid van de Raad van Bestuur van de SWKGroep.

Lees meer: Edgar Kannekens lid Raad van Bestuur SWKGroep

03 augustus 2017
CurZus&Zo opent het cursusseizoen met een feestelijke ‘Open week’. Doe mee, ontdek je talent, leer iets nieuws of doe dat waar je goed in bent. Doe vooral dingen waar je blij van wordt en die passen bij jouw interesses. Tijdens de feestelijke Open week krijg je de kans om kennis te maken met de leukste cursussen.
Lees meer: Open week 28 augustus t/m 2 september

04 juli 2017
Vind je het juist fijn om in het voor- of najaar op vakantie te gaan? En zoek je in de zomer iets leuks te doen in je eigen buurt? Dan kun je bij CurZus&Zo terecht!

Voor een inspirerende workshop is er keuze uit Beeldhouwen met speksteen en verschillende Schilderworkshops.

Op woensdag 12 juli van 09:30 tot 12:30 uur wordt er een schilderworkshop ‘Vrolijke varkens’ gegeven. Schilder deze leuke roze Miss Piggy’s en voel jezelf het feestvarken tijdens deze gezellige workshop. Pablo Picasso werd al geïnspireerd door deze schoonheden dus wat let je? Word de nieuwe Pi(g)casso!

Op woensdag 26 juli van 09:30 tot 12:30 uur wordt de schilderworkshop ‘Dikke dames op het strand’ gegeven. Dikke dames zijn een trend in de kunst! Tijdens deze zomerse schilderworkshop worden ondeugende, flamboyante dames op het strand geschilderd. Doe mee en laat je creatieve talent de vrije loop.

Heb je nog nooit geschilderd? Geen probleem! Met de hulp en het advies van de docent geeft iedere deelnemer een eigen kunstzinnige draai aan zijn of haar schilderij.


Op dinsdag 18 juli van 09:30 tot 12:00 uur
een workshop ‘Schilderen als Bob Ross’, het thema is deze keer ‘Hollands rivierenlandschap’.

Op dinsdag 1 augustus van 09:30 tot 12:00 uur is er een workshop ‘Schilderen als Bob Ross' met als thema ‘Waterval’.

Docent Anja van der Sluijs is gecertificeerd Bob Ross docente. Ook zij was ooit onder de indruk van de kunstenaar Bob Ross. Iedereen kent hem van de televisie. Zijn ’nat-in-nat’-techniek brengt u geleidelijk in de wondere wereld van de kunst, zelfs al hebt u nog nooit een penseel aangeraakt. Laat u inspireren en doe mee!


Op dinsdag 1 augustus van 9:30 tot 16:00 uur organiseert CurZus&Zo de workshop Beeldhouwen met speksteen. Speksteen is ideaal om op eenvoudige wijze met beeldhouwen te beginnen. De zachte steensoort is gemakkelijk te bewerken en heel mooi door de vele lijnen en kleuren. Je kunt van de steen mooie abstracte vormen maken. Is de vorm klaar, dan wordt het beeld gepolijst met schuurpapier en water. De workshop Beeldhouwen is een creatief dagje uit compleet met een overheerlijke, gezonde lunch.

Hou de website in de gaten voor nog meer leuke zomerse workshops of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het nieuws.

Wil je zelf een leuke ‘Zomer- workshop’ geven? Informeer dan naar de mogelijkheden voor het gebruiken van een ruimte in het cursuscentrum.

Meer weten of inschrijven? Kijk op www.curzusenzo.nl of bel met 010 - 251 89 88.

CurZus&Zo, Remmet van Milplaats 15, Rotterdam.
22 juni 2017
Buurtwerk, winnaars van de SWKGroep Innovatieprijs, zijn op bezoek geweest bij het Nuon Solar Team.

Lees meer: SWKGroep bezoekt het Nuon Solar Team

06 juni 2017

De leuke horecaonderneming Rebelz aan de oever van de Rotte, in Rotterdam - Hillegersberg. Rebelz is niet zomaar een restaurant, maar een restaurant met een bijzondere missie: ex-gedetineerde vrouwen een kans bieden op een goede toekomst door hen op te leiden tot kok of gastvrouw. Zij geloven namelijk dat iedereen een tweede kans verdient.

Om meer plekken te creëren met dit mooie weer, wil Rebelz aan de Rotte graag uitbreiden met Rebelz op de Rotte. Natuurlijk is het nieuwe waterterras de beste plek waar iedereen die in de buurt is van het restaurant kan komen genieten van het heerlijke weer en het uitzicht op de Rotte. Een kopje koffie of thee, een frisje, lunch of een glaasje wijn. Het smaakt natuurlijk allemaal nét even beter op het waterterras. En waar kan je beter genieten van de Mediterrane keuken met invloeden uit De Levant, dan bij Rebelz. De sloepen kunnen makkelijk aanmeren voor een drankje of het ophalen van een picknickmand bvoor op het water. Met het uitbreiden van de capaciteit willen zij meer leer-/werkplekken creëren. Hiermee willen ze zoveel mogelijk ex-gedetineerde vrouwen een tweede kans bieden om terug te keren op de arbeidsmarkt.

Crowdfunding waterterras
De crowdfunding campagne voor de financiering van een Waterterras voor Rebelz aan de Rotte is begonnen!

Voor deze campagne werken zij samen met Crowdaboutnow. Via de website  leggen zij uit waarom ze voor deze vorm van financiering hebben gekozen. Er staat duidelijk aangegeven wat donateurs voor hun geld krijgen. En wat ze gaan doen met het geld dat opgehaald gaat worden. Klik door naar de website van Crowdabout en lees alles over dit mooie initiatief. 
https://crowdaboutnow.nl/rebelz 


Rebelz en CurZus&Zo
De locatie van Rebelz is een ideale plek voor de leukste, creatieve schilderworkshops, zoals 'Dikke Dames’ schilderen of 'Schilderen als Bob Ross' en dan gezellig in combinatie met een lekkere High tea of High wine.

Het is de perfecte locatie voor een vrijgezellenfeestje, verjaardagsfeest of gewoon om een heerlijke middag met je vriendinnen.
Door de samenwerking met Rebelz heeft CurZus&Zo het aangename met het aangename gecombineerd. Dubbel leuk dus!

Meer weten over deze leuke workshops met High tea of High wine?
Kijk snel op www.curzusenzo.nl of bel 010 251 89 88.  Voor de schilderworkshop 'Dikke Dames', klik hier. Voor de schilderworkshop Bob Ross, klik hier.
Rebelz aan de Rotte is onderdeel van Tims Limonadefabriek.


afbeelding Rebelz aan de rotte

Deze website gebruikt cookies voor Google Analytics.

Meer informatie is beschikbaar in onze disclaimer.

OK